Αρχική » Νέα » Ελλάδα » ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΡΕΑΤΟΣ (ΕΔΟΚ)
A+ R A-

ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΡΕΑΤΟΣ (ΕΔΟΚ)

E-mail Εκτύπωση PDF

Στο τελικό στάδιο της Ίδρυσής της βρίσκεται πλέον η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ) μετά και από την πρόσφατη (17/2/2013) συνεδρίαση των επαγγελματικών Οργανώσεων οι οποίες θα την συγκροτήσουν. Οι κλάδοι του τομέα κρέατος που εκπροσωπούν συλλογικά σχήματα όλων των εμπλεκόμενων με την πρωτογενή παραγωγή, την μεταποίηση, διακίνηση και εμπορία κρέατος συμφώνησαν να καταθέσουν μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός τα νομιμοποιητικά έγγραφα που αποδεικνύουν την αντιπροσωπευτικότητά τους καθώς και τις εγκριτικές αποφάσεις των οργάνων τους (Γενικών Συνελεύσεων και Διοικητικών Συμβουλίων) προκειμένου να υπογραφεί το Καταστατικό και να υποβληθεί προς έγκριση στο αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) και δι΄αυτού στην Ευρωπαική Επιτροπή.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμή συζητήσεις, οι φορείς που θα συμμετέχουν στην αρχική συγκρότηση της ΕΔΟΚ, (δεδομένου ότι στην πορεία θα μπορούν να ενταχθούν και άλλες Οργανώσεις ως πλήρη ή και συνδεδεμένα μέλη,με τροποποίηση του Καταστατικού) είναι ο  ΣΕΚ (Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας),  η ΠΑΣΕΓΕΣ, η ΠΟΚΚ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών),ο ΣΕΒΕΚ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος) η Ένωση Εμπόρων Κρέατος και η Ένωση Εμπορικών Αντιπροσώπων Κρέατος.

Προκειμένου να συντονιστούν οι απαιτούμενες διεργασίες για την υποβολή και έγκριση του ιδρυτικού Καταστατικού, συγκροτήθηκε Προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο με Πρόεδρο  τον αντιπρόεδρο του ΣΕΚ κ. Λευτέρη Γίτσα, Αντιπρόεδρο τον Πρόεδρο της ΠΟΚΚ κ.Θωμά Χαρίση, Γεν. Γραμματέα τον Εντεταλμένο Σύμβουλο του ΣΕΒΕΚ κ.Γιώργο Οικονόμου, Ταμία τον κ.Χάρη Πανταζή από την Ένωση Αντιπροσώπων και Μέλος τον κ.Δημήτρη Λύτρα από την Ένωση Εμπόρων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΔΟΚ

ΓΙΤΣΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ